Over Patricia van Ooijen

Patricia van Ooijen: “Mindfulness en ACT maken mijn leven lichter. Al na een paar maanden van mindfulness-beoefening had ik meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf, was ik milder voor mezelf en genoot ik meer van de kleine dingen in het leven. ACT leerde me vervolgens meer vanuit mijn persoonlijke waarden te leven en ondanks (of dankzij?) gevoelens van angst en kritische gedachten tóch te doen wat belangrijk voor me is. Steeds opnieuw, stap voor stap en met humor. Ik vind het effect van mindfulness en ACT zo verrassend en mijn leven wordt er zoveel fijner en evenwichtiger door, dat ik sinds 2015 ook anderen hiermee kennis laat maken tijdens trainingen en coaching. Ik richtte hiervoor Fluunt op, wat vrij vertaald uit het Latijn: 'flow, stromen' betekent. Voor mij staat het voor moeiteloos leven.

In 2021 kwam de opleiding 'Trauma Sensitieve Mindfulness' op mijn pad en ontdekte ik de wijsheid van mijn sensitieve zenuwstelsel. Ik leerde mezelf en mijn automatische patronen in interactie met anderen nog beter kennen en dat bracht grote veranderingen in mijn leven. Ik kon meer echt aanwezig 'zijn' bij anderen. Dat wat voorheen vooral aanwezig was als ik alleen was, breidde zich nu ook uit naar interacties. Een heel groot cadeau, wat onder meer tot meer verbinding met mezelf en anderen leidde. 
Sindsdien ben ik 'op een missie' en is mijn intentie om deze kennis en oefeningen breed onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat iedereen zijn/haar eigen autonome zenuwstelsel van binnen uit leert kennen en ermee leert samenwerken. 

De wereld zou er dan zo veel mooier uit zien!
Meer begrip en compassie en minder conflicten. 

Mijn hart gaat hierbij vooral uit naar de begeleiding van sensitieve vrouwen die de automatische neiging hebben om voor anderen te zorgen en daardoor aan zichzelf voorbijgaan."
 

Werkervaring en opleidingen

In 2021 voltooide Patricia de opleiding 'Trauma Sensitieve Mindfulness Therapeut' aan de Academie voor Open Bewustzijn.

In 2014 voltooide Patricia haar opleiding tot mindfulnesstrainer en in 2015 rondde ze de ACT-opleiding, bij Gijs Jansen, af. Sindsdien geeft ze mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en particulieren en verzorgt ze individuele begeleiding op basis van mindfulness en ACT. Op locatie of in de natuur. Daarnaast volgde ze in 2017 de vervolgopleiding ‘WorkplaceMT’ bij de ontwikkelaars
Marina Grazier en Juliet Adams. Een speciaal voor werknemers ontwikkelde mindfulnesstraining.

Na jaren gewerkt te hebben als communicatieadviseur en projectleider richtte Patricia zich vanaf 2010 op het begeleiden van organisatieveranderingen en persoonlijke ontwikkeling. Er ontstond nieuwsgierigheid naar wat mensen nodig hebben om energiek en veerkrachtig te blijven in een steeds sneller veranderende omgeving. Zelfkennis, acceptatie, vertrouwen en verbinding zijn daarvoor van groot belang. Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) zijn effectieve methodieken om hieraan te werken. Dit blijkt ook uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over mijn werkervaring en gevolgde opleidingen? Bekijk dan mijn LinkedIn-profiel
Meer weten over Mindfulness en ACT? Lees dan verder

Patricia van Ooijen is erkend in de hoogste categorie (1) door de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers. De mindfulnesstrainingen voor particulieren die zij verzorgt in Vught (en omgeving) worden vergoed door diverse verzekeraars.


Patricia van Ooijen - mindfulnesstrainer en ACT-coach

Kortdurende begeleiding met lange termijn effecT
Patricia straalt rust en vertrouwen uit en is open en invoelend, hierdoor creëert ze eenvoudig een veilige sfeer waarin persoonlijke groei mogelijk is. Ze herkent snel patronen en stelt treffende vragen. Met mindfulness en ACT biedt ze je praktische handvatten om anders met jezelf, je ervaringen en je gedachten om te gaan. Handvatten die je ook in toekomstige situaties eenvoudig kunt toepassen. ”