06 - 1980 6004       patricia@fluunt.nl

Goed Genoeg Moeder Ontmoetingen

Reflectieve en meditatieve wandelingen voor sensitieve en bewuste moeders die verlangen naar meer verbinding en authenticiteit in hun leven

Ben jij een sensitieve en/of bewuste moeder met een open houding die;

- verlangt naar meer rust en verbinding;
- vaker wil voelen ipv denken;
- graag buiten is omdat de natuur je goed doet;
- eerder voor rust en stilte kiest dan voor groepen mensen en drukte;
- zich vaak laat leiden door wat anderen vragen en zeggen, terwijl je ergens wel voelt dat het niet jouw manier, jouw mening of jouw behoefte is of dat het eigenlijk niet klopt voor jouw kind;

Dan nodigen we je van harte uit voor onze wandelingen in de Oisterwijkse bossen.

Een ochtend samen met een groepje gevoelige moeders in een veilige en luchtige setting reflecteren op je leven en op het moederschap. Je komt weer even thuis bij jezelf door de natuur, de stilte en onze ervaringsgerichte oefeningen.

Foto: O'Snap Fotografie

Na de workshop:
- heb je meer inzicht in jezelf, omdat je naar je innerlijke wijsheid hebt geluisterd.
- ervaar je rust, omdat je tijd voor jezelf hebt genomen en weer weet wat er voor jou werkelijk toe doet.
- Voel je een diepe verbinding, met jezelf en de andere sensitieve moeders.
- ben je zachter voor jezelf omdat je hebt ervaren dat je niet de enige moeder bent die perfectie nastreeft, terwijl ‘goed genoeg moeder’ zijn genoeg is voor jouw kind en veel relaxter voor jou als moeder.

Zodat je in je dagelijks leven…
- meer vertrouwen voelt in jouw eigenheid, dat je als moeder mag zijn zoals je bent (net als je kind).
- weer overzicht en regie hebt: je voelt je minder geleefd.
- weer meer liefde voor en verbinding met jezelf en je kind(eren) ervaart.

Gun jezelf deze ochtend voor jezelf!
Door mee te doen geef je jezelf, en ook je kind(eren) een geweldig cadeau!

Programma Workshop

We ontmoeten elkaar in het bos. Bij aanvang hoor je dat we je vooral uitnodigen om te doen waar jij behoefte aan hebt. In het dagelijks leven 'moet' je al van alles. Deze ochtend hoef je niets en mag je steeds kiezen of je wel of niet meedoet met de oefeningen. Leren luisteren naar je eigen behoeften staat altijd centraal. Je ontvangt oefeningen waarmee je in stilte gaat lopen. Hier en daar stoppen we voor een meditatie of schrijfoefening die je meestal zittend doet of ontvang je theorie over de werking van de hersenen. Er is ruimte om vragen te stellen en je ervaringen en inzichten te delen, zodat we van en met elkaar kunnen leren. We gaan niet in gesprek over onze worstelingen. Praten doen we al genoeg in het dagelijks leven. 😉 Deze ochtend staat in het teken van bezinning, reflectie, stilte en ruimte om te ervaren en het weer in verbinding komen met jezelf.

Meedoen kan op:
Woensdagochtend 22 maart 2023 van 9.00-11.30 uur
Vrijdagochtend 7 juli 2023 van 9.00-11.30 uur
Er doen maximaal 8 moeders mee en de wandeling gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen.
Kun je niet op deze ochtenden en wil je wel mee? Mail dan even naar patricia@fluunt.nl.

Locatie:
Oisterwijkse bossen nabij Groot Speijck.

Kosten:

€ 35,- voor een verbindende wandeling met ...
- liefdevolle begeleiding van twee ervaren trainers;
- oefeningen op maat;
- thee en lekkers.

Waarom nu meedoen?   
- Omdat je stevig in je schoenen wilt staan in deze tijd met haar veelheid aan prikkels, oordelen en meningen en continue veranderingen.
- Omdat je snakt naar diepgaande verbinding met jezelf en andere bewuste vrouwen.
- Omdat je je kind(eren) de best mogelijke basis gunt en als je nu meedoet, kunnen jij en je kind(eren ) heel lang genieten van wat jij leert en ontdekt!

Foto: O'Snap Fotografie

Begeleiding door

Patricia van Ooijen
Moeder van twee (bijna?) pubers: een dochter van 14 en een zoon van 13. Ik woon samen met mijn vriend en kinderen in Vught en werk als ACT-coach en mindfulness-trainer. In 2008 werd ik moeder en (achteraf) was dat nogal een overweldigende ervaring. Ineens stond ik 24x7 op AAN, terwijl ik ‘even niets hoeven’ zo nodig had en heb om me goed te voelen. Ik was alleen nog maar bezig met ‘wat moest gebeuren’ thuis of op het werk en voelde me daardoor vaak geleefd, overvraagd en prikkelbaar. Dit resulteerde in een zoektocht naar balans en rust en naar wat kon helpen om dichter bij mezelf te blijven en zo de moeder te zijn die ik wilde zijn voor mijn kinderen. En nu is het dan eindelijk zo ver: samen met Jordi geef ik de workshop die ik zelf graag had willen volgen. Omdat ik het andere moeders (en hun kind) zo gun om in verbinding te zijn en blijven met zichzelf, te ontdekken wat voor hen werkelijk belangrijk is en daarmee richting te geven aan hun leven en dat van hun kind(eren). Want wat een moeder voorleeft en doet, heeft veel meer impact op een kind dan wat ze zegt.

Jordi Bluijs
Moeder van drie heerlijke jongens van 10, 8 en 5 jaar: een echt mannen-huishouden. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Oisterwijk en werk als Therapeut kind en gezin bij Het onderwijszorgteam (onderdeel van KIZOOM, kind zorg op maat). In de afgelopen 16 jaar heb ik met alle soorten gezinnen gewerkt en in de tussentijd ben ik ook moeder geworden. De uitspraak: ”die andere moeders doen ook maar wat!”, vind ik een hele leuke. Er zit humor in, maar ook een kern van waarheid. Want wat een ingewikkelde taak kan het moederschap soms zijn. Dat je ineens de verantwoordelijkheid hebt voor een klein mensje dat volledig afhankelijk is van jou en dat je door alle levensfasen heen moet begeleiden. Ik vond het vooral ontzettend wennen dat mijn kinderen ineens mijn ritme bepaalden, terwijl ik dacht hier best flexibel in te zijn. Van spontaan iets leuk doen, kan ik heel gelukkig worden en dat moest met een kindje ineens op een andere manier. Mijn missie is om moeders dieper met hun kinderen te verbinden. Want alleen wie zichzelf gehoord en gezien voelt, kan deze tools doorgeven aan een ander.

Meer informatie of een plekje reserveren?
Wil je meer weten? Neem dan gerust even contact op met Patricia via 06-19806004.
Inschrijven kan via het aanmeldformulier.

Patricia van Ooijen en Jordi Bluijs
Foto: O'Snap Fotografie

“I'm not perfect, I'm original, I'm me."