06 - 1980 6004       patricia@fluunt.nl

Goed Genoeg Moeder Zijn

Workshop authentiek moederschap in het bos

Ben jij een lieve moeder met een open houding die;

- verlangt naar meer rust en verbinding in haar leven;
- zich regelmatig overvraagd voelt en zich dan afvraagt: ‘hoe doen anderen dat toch?’;
- graag buiten is omdat de natuur je goed doet;
- liever voor rust en stilte kiest dan voor groepen mensen en drukte;
- zich vaak laat leiden door wat anderen vragen en zeggen, terwijl je ergens wel voelt dat het niet jouw manier, jouw mening of jouw behoefte is of dat het eigenlijk niet klopt voor jouw kind;

Dan nodigen we je van harte uit voor de workshop Goed Genoeg Moeder Zijn in de Oisterwijkse bossen.

Een ochtend samen met een fijne groep moeders in een veilige en luchtige setting reflecteren op het moederschap en stilstaan bij jouw waarden en hoe je jouw kind kunt begeleiden bij wat het nu nodig heeft in zijn of haar ontwikkeling. Je ontvangt deze dag ervaringsgerichte oefeningen en reflectievragen. Je krijgt geen opvoedadvies, want alleen jij weet wat werkt voor jou en jouw kind en wij laten je dat graag ervaren!

Na de workshop:
- ervaar je rust en verbinding, omdat je tijd voor jezelf hebt genomen en weer weet wat er voor jou werkelijk toe doet.
- heb je meer begrip voor en compassie met jezelf omdat je inzicht hebt gekregen in de werking van je hersenen, die het je onbedoeld niet gemakkelijker maken.
- heb je inzicht en inspiratie omdat je weet wat jouw kind op dit moment van jou nodig heeft en hoe jij dat kunt geven.
- ben je zachter voor jezelf omdat je hebt ervaren dat je niet de enige moeder bent die perfectie nastreeft, terwijl ‘goed genoeg moeder’ zijn meer dan genoeg is voor jouw kind en veel relaxter voor jou als moeder.

Zodat je in je dagelijks leven…
- authentieker bent in je moederschap. Je doet wat past voor jou en jouw kind(eren).
- meer vertrouwen voelt in jouw eigenheid, dat je als moeder mag zijn zoals je bent (net als je kind).
- overzicht en regie hebt: Je voelt je minder geleefd.
- weer meer liefde voor en verbinding met jezelf en je kind(eren) ervaart.

Gun jezelf deze dag voor jezelf!
Door mee te doen met deze workshop geef je jezelf, en ook je kind(eren) een geweldig cadeau!

Programma Workshop

Voor deze interactieve workshop ontmoeten we elkaar in het bos. Na een korte uitleg over het programma gaan we van start met de wandeling en de oefeningen. Je ontvangt opdrachten waarmee je in stilte gaat lopen. Hier en daar stoppen we voor een schrijfoefening die je meestal zittend doet of ontvang je theorie over de werking van de hersenen. Er is ruimte om vragen te stellen en je ervaringen en inzichten te delen, zodat we van en met elkaar kunnen leren. Je hoeft tijdens deze workshop niets te doen of te vertellen wat je niet wilt. En we gaan ook niet in gesprek over onze worstelingen. Praten doen we al genoeg in het dagelijks leven. 😉 Deze dag staat in het teken van bezinning, reflectie, stilte en ruimte om te ervaren.
Wie dat wil ontvangt na de workshop oefeningen op maat om thuis mee aan de slag te gaan.
Omdat de workshop behoorlijk wat in beweging brengt, bieden we je de mogelijkheid om twee à drie weken later nog even individueel van gedachten te wisselen met Patricia of Jordi. Je kunt hiervoor een belafspraak of online meeting van een half uur inplannen.

Datum en locatie
Nieuwe data (najaar 2022) volgen snel. wil je daarop niet wachten, mail ons dan even!
Locatie: Oisterwijkse bossen nabij Groot Speijck.
Er doen maximaal 8 moeders mee en de workshop gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen.

Kosten
De kosten bedragen € 170,-. Je ontvangt daarvoor:
- een bijzondere dag (van 10-16 uur);
- liefdevolle begeleiding van twee ervaren trainers;
- oefeningen op maat (tijdens de dag en voor thuis);
- een individueel coachgesprek van een half uur;
- thee en lekkers gedurende de dag.

Waarom nu meedoen?
- Omdat je stevig in je schoenen wilt staan in deze tijd met haar veelheid aan prikkels, oordelen en meningen en continue veranderingen.
- Wat je leert tijdens de workshop kun je ook in nieuwe (opvoed)situaties toepassen, het is een investering in de toekomst van je kind(eren).
- Omdat je je kind(eren) de best mogelijke basis gunt en als je nu meedoet, kunnen jij en je kind(eren ) heel lang genieten van wat jij leert en ontdekt!

Begeleiding door

Patricia van Ooijen
Moeder van twee (bijna?) pubers: een dochter van 14 en een zoon van 12. Ik woon samen met mijn vriend en kinderen in Vught en werk als ACT-coach en mindfulness-trainer. In 2008 werd ik moeder en (achteraf) was dat nogal een overweldigende ervaring. Ineens stond ik 24x7 op AAN, terwijl ik ‘even niets hoeven’ zo nodig had en heb om me goed te voelen. Ik was alleen nog maar bezig met ‘wat moest gebeuren’ thuis of op het werk en voelde me daardoor vaak geleefd, overvraagd en prikkelbaar. Dit resulteerde in een zoektocht naar balans en rust en naar wat kon helpen om dichter bij mezelf te blijven en zo de moeder te zijn die ik wilde zijn voor mijn kinderen. En nu is het dan eindelijk zo ver: samen met Jordi geef ik de workshop die ik zelf graag had willen volgen. Omdat ik het andere moeders (en hun kind) zo gun om in verbinding te zijn en blijven met zichzelf, te ontdekken wat voor hen werkelijk belangrijk is en daarmee richting te geven aan hun leven en dat van hun kind(eren). Want wat een moeder voorleeft en doet, heeft veel meer impact op een kind dan wat ze zegt.

Jordi Bluijs
Moeder van drie heerlijke jongens van 10, 8 en 5 jaar: een echt mannen-huishouden. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Oisterwijk en werk als Therapeut kind en gezin bij Het onderwijszorgteam (onderdeel van KIZOOM, kind zorg op maat). In de afgelopen 16 jaar heb ik met alle soorten gezinnen gewerkt en in de tussentijd ben ik ook moeder geworden. De uitspraak: ”die andere moeders doen ook maar wat!”, vind ik een hele leuke. Er zit humor in, maar ook een kern van waarheid. Want wat een ingewikkelde taak kan het moederschap soms zijn. Dat je ineens de verantwoordelijkheid hebt voor een klein mensje dat volledig afhankelijk is van jou en dat je door alle levensfasen heen moet begeleiden. Ik vond het vooral ontzettend wennen dat mijn kinderen ineens mijn ritme bepaalden, terwijl ik dacht hier best flexibel in te zijn. Van spontaan iets leuk doen, kan ik heel gelukkig worden en dat moest met een kindje ineens op een andere manier. Mijn missie is om moeders dieper met hun kinderen te verbinden. Want alleen wie zich gehoord en gezien voelt, kan deze tools doorgeven aan een ander.

Meer informatie of een plekje reserveren?
Wil je meer weten? Neem dan gerust even contact op met Patricia via 06-19806004.
Inschrijven kan via het aanmeldformulier.

“I'm not perfect, I'm original, I'm me."