Retraitedag
In verbinding met jezelf bij anderen
zaterdag 18 november 2023, van 10-17 uur

Laat jij je ook leiden door de wensen en behoeften van anderen? Vergeet je regelmatig om af te stemmen op jezelf door te vragen: Wat wil ik eigenlijk? 
Dan nodig ik je van harte uit voor de volledig verzorgde retraitedag: In verbinding met jezelf bij anderen.


Deze dag is speciaal voor jou als je in contact met anderen (gezin, familie, collega’s, vrienden):
-vaak moe bent na het contact met een ander;
-het gevoel hebt ‘aan te staan’/ je best te doen in plaats vanuit ontspanning te verbinden;
-beter lijkt te weten wat de ander nodig heeft dan wat je zelf nodig hebt;
-bezig bent met hoe je overkomt in plaats van spontaan en vanuit oprechte interesse te communiceren;
-in je hoofd blijft zitten waardoor je jezelf (onbewust en onbedoeld) afsluit voor wat je voelt;
-je snel te veel voelt en daardoor de neiging hebt alles zelf te doen en op te lossen.

En als je graag …

-stevigheid, vertrouwen en veiligheid wilt ervaren in jezelf tijdens het contact met de ander;

-wilt leren jezelf te reguleren als je hoofd op hol slaat;

-vanuit oprechte aandacht en nieuwsgierigheid wilt verbinden, in plaats van vanuit angst of het gevoel iets te moeten doen voor de ander;

-meer zicht wilt op wat je zelf nodig hebt in verbinding met een ander;

-wilt leren om om hulp wilt vragen;

-wilt leren hoe je met meer compassie kunt reageren op jezelf.


Voel je nu een JA! Dan nodigen we je van harte uit voor onze mooie volledige dagretraite op za 18 november van 10-17 uur waarin je veilig kunt oefenen met het in verbinding blijven met jezelf tijdens contact met anderen.

Evelien van Deursen en Patricia van Ooijen

Wat ga je doen en ervaren tijdens de retraitedag?

-je oefent in telkens weer terugkomen bij jezelf in het nu;
-je oefent met compassievol omgaan met jezelf;
-je oefent met het reguleren van jezelf/je zenuwstelsel, oefeningen die heel bruikbaar zijn op stressvolle momenten;
-je leert hoe je tijdens triggers/moeilijke momenten gebruik kunt maken van een anker in jezelf;

-je bewustzijn rondom datgene wat jou triggert én je automatische reactie erop wordt vergroot, waardoor je meer keuzevrijheid krijgt;

-en nog veel meer…


Tijdens deze dag wisselen momenten van meditatie, in stilte zijn en woorden geven aan je ervaring zich af. We nodigen je steeds opnieuw uit om te luisteren naar je lichaam en wat het in het moment nodig heeft en daar -zo goed als dat gaat- naar te handelen. Verder hoef je helemaal niets. ‘Gewoon’ jezelf zijn, zoals je op dat moment bent, is meer dan genoeg.

Door wie:
De retraitedag wordt begeleid door mij, Patricia van Ooijen en Evelien van Deursen. We hebben beiden meer dan tien jaar meditatie-ervaring, werken sinds vele jaren als gecertificeerd mindfulness-trainer en zijn aangesloten bij het Mindfulness Register (het kwaliteitsregister voor mindfulnesstrainers). 

Locatie
Deze dag vindt plaats in ‘Het Atelier’ van de Roudonck te Esch. ‘De Roudonck’ is een geweldige locatie om tot bezinning te komen. We maken die dag gebruik van een mooie, rustige en apart gelegen ruimte en bijbehorend landgoed. Tijdens de pauze kun je binnen of buiten lunchen, samen aan tafel met anderen of even alleen door de grote ontdektuin struinen, met allerlei verrassende hoeken en plekken. Net waar jij op dat moment zin in hebt. Even ‘niets moeten’, alleen maar luisteren naar jezelf en ‘zijn’.

Kosten

195,- als je meteen inschrijft. Bij inschrijving na 15 september 2023 bedragen de deelnamekosten 220,-.

Dit bedrag is inclusief koffie/thee, notitieschriftje, persoonlijke begeleiding en een heerlijk verzorgde vegetarische lunch. Gedurende de gehele dag zijn er twee begeleiders aanwezig.


Aanmelden
Wil je meedoen? Superleuk! Vul dan het inschrijfformulier in en dan neemt één van ons contact met je op voor een korte kennismaking. We staan dan ook even samen stil bij de inhoud van de dag en bij wat jouw specifieke wensen zijn.

Patricia van Ooijen

Patricia: “Mindfulness maakt mijn leven moeitelozer en waardevoller. Ik geniet meer van de kleine momenten op een dag en reageer steeds adequater op lastige situaties, gedachten en gevoelens. Beetje bij beetje voel ik me steeds vrijer om te zijn en te tonen wie ik ten diepste ben en krijgt mijn sensitieve kant meer ruimte. Sinds 2015 verzorg ik mindfulnesstrainingen voor particulieren en organisaties. Ik geef zowel basis- als vervolgtrainingen en begeleid zowel groepen als individuele geïnteresseerden op het gebied van (trauma sensitieve) mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapie). Sinds 2021 begeleid ik daarnaast sensitieve moeders bij 'goed genoeg moederschap'. Patricia woont met haar vriend en kinderen in Vught.

Evelien van Deursen

Uit eigen ervaring weet Evelien hoeveel mindfulness beoefening kan betekenen. ‘’Ik stap eerder uit niet-helpende gedachtenstromen en laat emoties toe waardoor ze de ruimte krijgen om verwerkt te worden. Hierdoor laat het (eerder) los en blijft het niet sluimeren op de achtergrond. Dit voelt als ultieme vrijheid, voluit leven met alles wat er is. Dan ontstaat er ruimte voor iets nieuws, iets fijns. Het is een bewuste leefstijl geworden.’’

Tijdens het volgen van een mindfulnesstraining werd haar passie voor dit vak geboren. Ze heeft haar baan als projectleider binnen de overheid vaarwel gezegd en de overstap gemaakt naar een eigen onderneming. Ze verzorgt mindfulness basis- en verdiepingstrainingen binnen organisaties én begeleid 1 op 1 mindfulness trajecten in haar eigen praktijk in Vught. Hiernaast begeleidt Evelien met veel passie anderen als Analytisch Therapeut. Evelien woont met haar partner en hond in Vught. Meer weten over Evelien? Bezoek haar website.

Eerst even een meditatie van me horen?
Beluister dan gerust deze meditatie. Je vindt meer meditaties op SoundCloud.

Meer info
Wil je meer weten? Neem dan gerust even contact op met een van ons!
Patricia van Ooijen: patricia@fluunt.nl
Evelien van Deursen: hallo@evenlief.nl