06 - 1980 6004       patricia@fluunt.nl

Vervolgtraining Mindfulness

Training Trauma Sensitieve Mindfulness

Van denken naar meer voelen

Leef jij vooral in je hoofd? Omdat je bijvoorbeeld te veel voelt en daar geen raad mee weet? Of juist omdat je je lichaam niet (zo goed) voelt en er dus ook niet (meer) op kunt varen?
Reageer je vaak heftiger dan je zou willen of lijken dingen jou vaak sterker te raken dan je bij anderen ziet?
Heb je ontdekt dat onverwerkte ervaringen uit het verleden je reacties in het hier en nu beïnvloeden?

Een overweldigende ervaring die niet verwerkt werd, wordt ook wel ‘trauma’ genoemd. Dat klinkt misschien als een groot woord, maar dat hoeven helemaal geen grote gebeurtenissen te zijn. Het kunnen ogenschijnlijk kleine voorvallen zijn uit je jeugd. Zoals gebeurtenissen die voor jou op dat moment stressvol waren, terwijl je nog te klein was om die stress te kunnen verwerken. Of bijvoorbeeld momenten waarin je niet de reactie van je omgeving kreeg die jij op dat moment nodig had. Dit soort ervaringen komen vaker voor dan je je misschien realiseert en hebben (vaak onbewust) nog invloed op je in je leven van alle dag. Bijvoorbeeld in de vorm van irritaties en ongeduld, of je voortdurend opgejaagd en gehaast voelen of juist nergens toe komen en de neiging hebben je terug te trekken.

“The energy of trauma can be
transformed in the energy of life."

Gabor Mathé

Wil je…
- meer vrijheid, verbinding en energie ervaren;
- leren om je lichaam te gebruiken om jezelf te stabiliseren / tot rust te komen;
- lichaamssignalen eerder opmerken en er vaker naar handelen;
- veilig leren voelen (ook bij intense emoties);
- oude pijn verwerken met behulp van mindfulness?
Dan is de 8-weekse training Trauma Sensitieve Mindfulness iets voor jou!

Achtweekse online training

Tijdens de training Trauma Sensitieve Mindfulness leer je je gedachten, emoties en je lichaam weer in een veilige modus te zetten zodat je de veerkracht ontwikkelt en je de tools eigen maakt om oude pijn en stress te verwerken die ooit te veel waren en destijds niet verwerkt konden worden. De training is neurowetenschappelijk onderbouwd én gebaseerd op eeuwenoude wijsheid. Tijdens de lessen mediteren we samen, ontvang je theorie en oefenen we zowel alleen als in tweetallen.
De oefeningen en materialen die je tijdens de training aangereikt krijgt, zijn een waardevol handvat voor de rest van je leven.

Lekker vanuit huis te volgen
Door de training online te volgen, pas je de oefeningen meteen daar toe waar je ze het meeste doet: thuis! Bovendien bespaar je reistijd en kun je indien nodig ook een keer vanaf een andere locatie meedoen. De lessen zijn afwisselend door de mix van meditatie, theorie en ervaringsoefeningen en ‘vliegen daardoor voorbij’.
De lessen worden gegeven via Zoom. Om deel te kunnen nemen aan de training heb je nodig:
- een goed werkende internetverbinding;
- een laptop of pc met een camera. (Via een tablet deelnemen kan ook maar werkt iets lastiger, omdat de functionaliteiten van het programma dan wat verstopt zijn);
- oortjes of een hoofdtelefoon die passen op je laptop/pc/tablet.
Mocht je geen ervaring hebben met Zoom dan leggen we je de belangrijkste functionaliteiten even uit tijdens het intakegesprek.

Mindfulnesservaring en intake
Een basiservaring met mindfulness is van belang voor deze training. Het geeft niet als je al een tijdje niet hebt geoefend. Dat pak je zo weer op. Voorafgaand aan de training vindt een digitaal intakegesprek plaats om samen te bespreken of de training en de timing passend is voor je.

Data
Nog te plannen

Tarief
De kosten voor deze groepstraining bedragen €450,- en zijn inclusief (digitaal) werkboek en meditaties.
Oud-deelnemers aan mijn trainingen ontvangen 20% korting op de deelnameprijs.

Meer informatie of een plekje reserveren?
Neem contact met ons op via:
Patricia: patricia@fluunt.nl / 06-19806004.
Anja: anjaboers@mindfulnessopmaat.nl / 06 24530087.

Trainers

De training wordt gegeven door Anja Boers en Patricia van Ooijen en beiden ervaren mindfulnesstrainers en daarnaast opgeleid om trauma sensitief te begeleiden.

“Het gaat niet zozeer om je goed voelen, maar om goed te leren voelen."